Блог

Защо е важно да приемаме топла храна през студения сезон?

Защо е важно да приемаме топла храна през студения сезон? Pixabay

Всеки сезон изисква от нас да помислим много внимателно за промяна на няколко нива: смяна на гардероба, психическа подготовка за идването на студеното време и смяна на режима на хранене, съобразена с изискванията на нашия организъм. Вероятно сте чували, че ние сме това, което ядем. С тази статия ще се опитаме да ви докажем, че можем да влияем на нашия организъм отвътре навън. Какво имаме предвид? Ако искате да ви e топло и уютно през целия ден, да чувствате лекота и да нямате проблеми с настинки и да не изпитвате нервно напрежение, то тази статия e точно за вас!


Съветите, които ще ви предложим са подходящи за хора, които имат проблем със студени крайници и на които им е нужно повече време, за да раздвижат кръвта си, но разбира се и за всички останали, които искат да се чувстват добре през есенно-зимния период.

Топлата вода е чудотворна

Независимо как започвате деня си и дали сте фенове на кафето или на чая, пробвайте преди да консумирате, каквото и да е било, да изпиете чаша топла вода. По този начин вие правите "чистка" на организма си: пречиствате го и го подготвяте за приема на новите хранителни вещества. По този начин също така подобрявате работата на отделителната система и "запалвате" вътрешния си огън. Този навик поставя изключително добър старт на деня.

Снимка: Pixabay
Топла вода


Приготвяне на топла храна

Може би сте го чували, но ще го припомним: много е важна консумацията на домашна храна. Колкото по-забързан начин на живот водите, толкова по-важно е да отделите време, за да приготвите топла супа или пък яхния. Топлата течна храна ускорява метаболизма, загрява целия организъм и прави хората здрави и устойчиви на физическо и психическо натоварване. Все неща, толкова важни в днешния ни забързан живот, нали?

Избор на сезонни плодове и зеленчуци

Друг важен елемент от приготвянето на вашето ястие е подборът на сезонни плодове и зеленчуци. Сега е моментът, в който може да избирате от богатството на природата: чушки, тиква, бамя, патладжан, тиквички... Развихрете въображението си и си направете ароматна, вкусна и питателна вечеря, а докато чакате да стане готова, можете да посетите сайта на casino winbet - гарантираме, че времето ви ще мине неусетно. Преди да сте се усетили, любимата ви яхния или супа ще бъде готова. Отделете време за себе си!
П.С. Не купувайте плодове и зеленчуци от големите търговски вериги и супермаркети, а избирайте фермерски пазари или малки квартални пазарчета, на които местните производители предлагат своята стока. По този начин ще сте сигурни, че това, което купувате, е наистина качествено и отгледано с любов. Плодовете и зеленчуците ще имат истински вкус, а освен всичко това вие ще подпомогнете и местния бизнес.
В заключение можем да допълним, че можете да включите в дневното си меню и храни като сусамов тахан, хумус, леща и други варива по ваш вкус. Те ще помогнат на организма да се "настрои" за идването на зимата. Ако комбинирате правилния режим на хранене със спортни занимания, ще изградите силен имунитет и ще бъдете здрави и енергични, независимо от сезона!



ВИЖТЕ ОЩЕ:
>>> Здравословните ползи от чая
>>> Най-лечебните чайове, които може да намерите в България
>>> Алтернативи на кофеина
>>> Хранителен режим и здравословно меню за една седмица