Блог

"Изкуството на истинската храна" – колекционерска поредица кулинарни картички за здраве и тънка талия

"Изкуството на истинската храна" – колекционерска поредица кулинарни картички за здраве и тънка талия Източник: The Art of Real Food

"Много ни е близък на сърцето този проект", разказват Галя и Диана - създатели на сборника "Изкуството на истинската храна".

Галя е треньор и консултант по здравословно хранене, а Диана е фотограф и графичен дизайнер. Съвсем спонтанно започват да снимат книга, във вече далечната 2008. Работейки по книгата им идва наум да създадат продукт, който е жив.
"Картичката може да я вземеш в ръка, да я залепиш с магнит на хладилника, да си я сложиш в джоба и да идеш на пазар, да я дадеш на заем на приятел, даже да си я снимаш с телефона" – обяснява Диана. Наистина, вече са излезли 6 тома от поредицата с картички, и остават още два до пълното й завършване. Това позволява "Изкуството на истинската храна" да напипва и пулса на читателите си, за да може в кухнята на двете дами да се готви храната, която е най-желана, любопитна и свежа за момента.

Томовете са на различна тема, от "Растителна храна за пости" през "Афродизиаци за празници" и "Аюрведа за дълголетие". Последния том 6, излязъл тази есен, е на тема "Суперхрани за жизнена сила". В него има не само модерните киноа и годжи бери, но и традиционни наши суперхрани като костен бульон и коприва.

Рецептите от поредицата са не само красиви и галещи окото, но и много вкусни. Авторите са дали всичко от себе си да приготвят полезната, сезонна и здравословна храна, така че да се услади дори на най-големите ценители на храната. В рецептите има малко на брой съставки, приготвянето им изисква кратко време и указанията са насочени към забързания градски човек, който няма много опит в кухнята, но е готов да се храни оптимално и с естествени храни. За да е лесно включването на рецептите в менюта за намаляване на теглото, всяка картичка има графика с калорийното съдържание и макроелементите. Ако пък сте спортист и имате нужда от повечко калории, всяка рецепта има и съвет за увеличаване на енергийното съдържание и засилване на вкуса!

The Art of Real Food

 "Изкуството на истинската храна" може да намерите в повечето био магазини и книжарници в страната.

Директна връзка с авторите може да осъществите чрез Facebook страницата на колекцията, която се обновява с идеи, рецепти и арт вдъхновение.

"За нас е важно да има общност от млади хора, които заедно да приготвят здравословна и питателна храна, да се зареждат с креативна енергия и да бъдат по-щастливи, защото всяко сетиво и всяка клетка са добре нахранени! Да създаваме нещо толкова ценно за нашите приятели и читатели в България за нас е привилегия и ви благодарим, че сте с нас!"– Галя и Диана.