Блог

ЛЕТЕН ВЕГАН ФЕСТИВАЛ – Варна 2016

ЛЕТЕН ВЕГАН ФЕСТИВАЛ – Варна 2016 Снимка: Сдружение БВО (Българско вегетарианско общество)

Събитието ЛЕТЕН ВЕГАН ФЕСТИВАЛ – Варна 2016, което ще се проведе от 23ти до 26ти юни в хотел Черно море до Морската градина, е първото подобно по мащаба си събитие за Сдружение „Българско вегетарианско общество“ – единствената реално действаща, на територията на България, неправителствена организация на вегетарианците и веганите.

Целта на Фестивала е да информира обществеността за основните причини, които довеждат до избора вегетарианство/веганство и техните аргументи в тези направления – здраве, етика, екология, духовност.

Предвидени са много интересни ЛЕКЦИИ, предназначени както за вегетарианци и вегани, така и за съвсем незапознатите с този начин на живот. Информация за по-добър живот за всеки – хората, животните и природата в едно. С теми като „Здравословно хранене – основни правила за всеки“, през суровоядство, лечение с веган режим, изчистване, детокс, ваксини, супер храни и лектори като Д-р Таня Грандева, Д-р Петър Найденов, Слави Славов от Vita Rama, Яна Данаилова, Валентин Грандев, Свилен Лапаков – ще се застъпва през трите дни на лекционна програма здравословния аспект. С „Веганство, духовност, карма“ и новата култура на хранене при Човека на Третото Хилядолетие – ще споделят с нас в духовния аспект Миглена Божикова и Д-р Сена Неделчева. Етика, права на животните, веган активизъм са темите от етичния аспект на Димитър Райков, Джордж Челебиев и Leeron Dobrev. Не на последно място в програмата и сред аспектите и екологията ще бъде разгледана с принципи и практически съвети от Петко Политов и Петя Алтимирска.

Разбира се, освен лекторията, ще можете да се запознаете с много веган продукти или такива, които стъпват на някой от принципите на веганство и вегетарианство под формата на ИЗЛОЖЕНИЕ. Ще има и щандове с книги по различните тематики. Ще има каузи, които БВО подкрепя и са свързани с веганство и вегетарианство.

РАЗВЛЕКАТЕЛНА ПРОГРАМА вечерите под формата на концерти на живо в зала или в парка, танци, разговори и игри. Сутрешна тренировка с йога или упражнения, веган пърформънси през деня.

Може би най-важното, което оставихме за накрая:
Вход СВОБОДЕН!

Летен веган фестивал, Варна 2016

Повече информация за фестивала ще откриете ТУК.