Блог

Конджак спагети - веган, кето, без глутен, без ГМО, с много фибри и с малко калории

Конджак спагети - веган, кето, без глутен, без ГМО, с много фибри и с малко калории Снимка: Canva.com
Конджак спагетите се приготвят от корени на растението КОНДЖАК - Amorphophallus konjac (типично за Япония) и са "модерна" храна за хората, спазващи различни диети.

Конджак спагетите се предлагат в търговската мрежа като здравословна алтернатива на традиционната паста. Те имат неутрален вкус и основно абсорбират вкуса на соса, с който се сервират. Безопасни са и за хора с цьолиакия. Поради ниското съдържание на калории, високото съдържание на фибри и липсата на глутен, пастата от конджак е подходяща за хора, които искат да контролират теглото си или следват определен хранителен режим.

Текстура и вкус


Въпреки че продуктът има различна текстура в сравнение с традиционната паста на основата на твърда пшеница, хранителните технолози са разработили и оптимизирали текстурата и вкуса на пастата от конджак така, че да се хареса на широка аудитория. Иновативният веган продукт без глутен може да се открие в магазинната мрежа в различни форми и размери - перлена/ прозрачна паста, плоска паста, "моливчета" и др.
Алтернативната на традиционните спагети се предлага в опаковка с вода в найлонов плик. След като се отвори плика, конджак нудълите трябва да се отцедят много добре и да се измият с хладка вода, непосредствено преди самото им приготвяне.

Хранителен профил


В допълнение към ниското съдържание на калории и високото съдържание на фибри, конджак спагетите могат да бъдат обогатени с витамини и минерали, за да подобрят още повече хранителния си профил. Това превръща конджак нудълите в удобна храна за увеличаване приема на полезни хранителни вещества, особено за хора със специфични диетични изисквания или ограничения.

Хранителна информация - Конджак нудъли в класическа спагети форма, Lien Ying
Енергия (калории): 8 ККал/100 грама
Белтъчини: 0,1 грама
Мазнини: 0 грама
Въглехидрати: 0 грама

Устойчивост


Тенденциите в хранителната индустрия дават приоритет на устойчивостта и поради тази причина, конджак алтернативната на традиционната паста се вписва идеално в концепцията на бъдещите храни, както заради екологичните практики на производството си, така и заради щадящите околната среда опаковки. Тези два аспекта се харесват от потребителите, които са загрижени за околната среда и следват устойчив начин на хранене и живот.

Пазарен потенциал


Хората все повече се интересуват за здравето си, каква храна е полезна за тях и къде да открият такава. В тази връзка, храни като конджак спагетите ще заемат все по-значителен пазарен дял.
Конджак продуктите могат да бъдат открити например в супермаркет Наблизо във Варна, здравословни магазини и редица онлайн платформи за здравословно хранене като www.zoya.bg, www.gymbeam.bg, www.forlife.bg, www.organiclife.bg и др.

Начин на приготвяне

Конджак спагети са изключително лесни за приготвяне. Готови са за консумация само след 2 минути, а към тях могат да се прибавят съставки, с които обичате да похапвате любимите си спагети - зеленчуци като тиквички, чушки, моркови, броколи, царевица; гъби, месо, доматен сос, босилек.

Снимка: Конджак спагети
Конджак спагети/ паста

Накратко за конджак спагетите

Изключително вкусна нискокалорична храна с почти нулево съдържание на въглехидрати, захари и мазнини! Храна, която засища идеално! Произвежда се от брашно от растението конджак, което представлява перфектна безглутенова алтернатива на пшеничното брашно. Благодарение на чисто растителния си състав, този продукт е подходящ и за вегани.

Конджак спагетите са:
- Без глутен
- Без холестерол
- Без лактоза
- Без мазнини
- Веган
- Без ГМО
- С много фибри
- С много малко калории - от 6 до 10 ККал на 100 грама продукт.

Калории, белтъчини, мазнини и въглехидрати на всеки конкретен продукт може да проверите в калорийния калкулатор.

Снимка: Конджак спагети
Конджак спагети/ паста със сос


ВИЖ ОЩЕ:
>>> Всички СУПЕРХРАНИ
>>> Всички ДИЕТИ
>>> Калкулатор на калории