Блог

Instagram с огромни възможности за брандовете на храни

Instagram с огромни възможности за брандовете на храни Източник: picturehouse.birdseye.co.uk

Хората обичат да показват своите кулинарни творения в социалните медии.

Например, чрез изписване на "#foodporn" в Instagram се зарежда богата галерия с близо 31 милиона снимки на кулинарни изкушения (но не всички са диетични, разбира се).

С възможността да се добавя и локацията на потребителя, приложението за снимки Instagram разкрива големи възможности пред брандовете в сферата на храните.


Производителят на замразени храни Birds Eye e решил да се възползва от това като създава ново поколение ресторанти "плати чрез снимка". Посетителите в двата ресторанта Birds Eye в Манчестър и Лийдс (Великобритания) имат възможност да платят своите сметки като споделят в Instagram снимка на тяхното Birds Eye меню, съответно с хаштаг „#BirdsEyeInspirations”. За кратко време, 850 снимки са били споделени в социалната мрежа. 

 

Instagram, #foodporn, Source: http://www.thrillist.comВ България все още нямаме възможност да плащаме сметки в ресторантите чрез снимки, но затова пък можем неограничено да споделяме своите кулинарни вдъхновения в социалните медии.

Ако сте жадни за апетитни творби в Instagram, следвайте @aguynamedpatrick, @sliceofpai, @rubenhughes, @sonyayu, @food, @foodrepublic, @thebestfood, @foodzie, @jamieoliver, @marte_marie_forsberg, @piarieu. 

    Източник: Списание The Marketer, юли - август 2014