Блог

Холистичният подход към забременяването: кога е достатъчен и кога - не.

Холистичният подход към забременяването: кога е достатъчен и кога - не. Снимка: fertilaid.bg

Забързаното ежедневие на повечето от нас ни кара да приемаме ежедневния стрес, липсата на качествена храна и сън, за напълно нормални. Истината е, обаче, че човешкият организъм е една много фина машина, която работи на доста и различни нива и поднива във всяка една секунда и дисбалансът дори в едно от тях може да се отрази на много и най-различни процеси, включително и на репродуктивното ни здраве. За да успее една двойка да има дете са нужни не само физическо здраве, а също така ментално, емоционално и духовно здраве.


Първата нужна съставка за една успешна бременност е балансираното тегло - нито прекалено ниско, нито прекалено високо. Препоръчва се оптимална диета за бременни жени, която е съставена от храни, богати на:
• антиоксиданти - сезонни плодове, зеленчуци, сурови ядки и зърнени храни
• фибри - бобени култури, зърнени култури, плодове и зеленчуци
• растителен протеин - боб, леща, нахут, семена и ядки
• полезни мазнини - зехтин, маслини, ядки
• млечни продукти с по-високо съдържание на мазнини
• витамини и минерали, ако прецените че диетата, която следвате не доставя всички нужни елементи за оптималното функциониране на организма
• намелете приема на кофеин
• приемът на алкохол трябва да е в умерени количества. Малко алкохол може да помогне да се отпуснете и да сте в добро настроение, но ако прекалявате това няма да допринесе за опитите за зачеване.


Специалистите препоръчват здравословна и балансирана диета, но е и много важно да се добави и спортна активност. Различни спортове са подходящи за различните жени, според телосложението им, стига тренировките да са умерени, а не свръх натоварващи. За да има спортът положителна роля при опитите за забременяване, той трябва да е с функция на раздвижване, разтягане, балансиране на емоциите и нервната система. Свръхвисоката спортна активност може да попречи на желаната бременност.


Практики като йога, пилатес и тай чи, могат да повлияят благоприятно както на тялото, така и да балансират емоциите и да излекуват лимитиращи и негативни модели на мислене. Медитацията и осъзнатостта за конкретните тревожни мисли на двойките, който искат да имат бебе са от огромно значение. Високите нива на стрес и тревожност намаляват шансовете за успешна бременост, тъй като спокойствието, хармонията и положителните емоции са важни за положителния климат в дома и по-лесното забременяване. Когато двойката се опитва да зачене от доста време и не успява да намери проблема за неуспешните опити, това може да доведе до фрустрация, отчаяние и безсилие. Нито една от тези емоции не помага за зачеването на бебче.


В много случаи, когато не може да се диагностицира реален физически проблем в двойките, има ментални и емоционални блокажи, заложени зад безплодието. Всеки човек крие в себе си както проблема, така и решението му. Когато комуникацията е открита и осъзната, решението само ще изплува. От огромно значение са добрият климат и липсата на напрежение и стрес в двойката. Зачеването на дете изисква двама здрави физически и силни по дух родители. Природата е създала човешкото тяло изключително интелигентно, като то винаги се старае да се върне в оптимално балансирано и здраво състояние.


Въпреки многото положителни аспекти на холистичния подход към зачеването на бебе, той има най-силен ефект при двойки под четиридесет годишна възраст, които все още нямат нужда от инвитро процедури. При жени, които искат да заченат и са над четиридесет годишна възраст ситуацията е малко по-сложна и се препоръчва като първа стъпка консултация в репродуктивна клиника със специалисти.


За щастие съществуват продукти като тези от гамата на FertilAid както за жени, така и за мъже, които имат възможността да ускорят и увеличат шансовете за зачеване на дете по естествен начин. Те са идеалното допълнение към лечението в репродуктивна клиника, както и добра профилактика преди инвитро процедури. Основната причина продуктите на FertilAid да са толкова ценни при зачеване е фактът, че те осигуряват ключови витамини и минерали на организма, използвайки силата на природата. Не на последно място е и детоксикацията на организма, която му дава възможност да функционира по най-добрия начин, елиминирайки токсините, за да може жената да зачене.

FH PRO ™ за жени

Формулата от клиничен клас е изцяло базирана на научни доказателства. Тя подобрява качеството на яйцеклетката, функцията на яйчниците и цялостния репродуктивен статус на жената. Предназначена е за жени в подготовка за инвитро, вътрематочна инсеминация или други АРТ.

FH PRO ™ за мъже

Мощна комбинация от съставки, насочени към подобряване на спермалните показатели при мъже в подготовка за инвитро процедура.

Снимка: FH Pro Bundle, FertilAid.bg
FH Pro Bundle, FertilAid.bg

Повече информация за двата продукта можете да откриете тук: www.fertilaid.bg



Балансираната диета, комбинирана с правилното количество и тип спорт, както и здравата психика ще ускорят процеса на забременяване при всяка двойка. Тайните съставки са любов, вяра и спокойствие, но това не изключва намесата както на специалисти по репродуктивна медицина, така и на съпътстващите подходящи хранителни добавки.



При желание, ще намерите повече информация за продуктите на FertilAid, както и ценни съвети за вашето репродуктивно здраве тук: www.fertilaid.bg


ВИЖТЕ ОЩЕ:
>>> Препоръчителен хранителен прием при бременност и кърмене
>>> Сигурността в храната по време на бременност