Блог

Какво е вашето извинение, че не се храните здравословно?

Какво е вашето извинение, че не се храните здравословно? Източник: Femalefirst.co.uk

Авторът на "Какво е вашето извинение, че не се храните здравословно" Джоан Хенсон (www.joannehenson.co.uk) обобщава основните извинения и най-често срещани отговори на въпроса:

 

  • Здравословната храна е скучна.

Здравословната храна може да бъде вкусна, разнообразна и засищаща, казва Джоан. Огледайте се в супермаркета за плодове, зеленчуци, ядки, варива и бобови култури, и нетлъсти меса.

  • Нямам никакво време да приготвям здравословна храна.

Здравословната храна може да се приготви бързо. Омлет или бъркани яйца, салата, задушени зеленчуци, месо на скара/ грил - всичко това е полезно и не изисква много време за приготвяне.

  • Не мога да следвам диети.

Диетите не са същите като здравословното хранене. Правилното хранене променя начина, по който тялото изгаря магазините , а това означава, че чрез правилно хранене вие ​​ще загубите и излишното наднормено тегло.

  • Храня се навън.

Ако искате бургер, вземете си такъв, но се опитайте да замените пържените картофи в него със свежа салата, а допълнителната порция пържени картофи споделете с компания. Ако не можете да се откажете от десерт, тогава се лишете от предястие.

  • Аз просто не мога да устоя.

Уверете се, че сладките неща и храните с празни калории за вас са по-скоро нещо временно, а не постоянно изкушение. И ако все пак се изкушите и си вземете, наистина му се насладете! 

    Източник: списание All About Health, брой 21, 2014