Блог

Пет популярни диети и за какво да внимавате с тях

Пет популярни диети и за какво да внимавате с тях

Без значение каква диета сте решили да следвате, винаги има клопки на хранително-вкусовата промишленост, които следва да избягвате.

Палео диета

Внимавайте за съставката "карагенан" (carrageenan), налична в някои алтернативи на млечните продукти - най-често в соево или бадемово мляко.Тази съставка се свързва с възпаление на червата. Не прекалявайте също и с консумацията на месо, което може да направи средата в тялото прекалено киселинна.

Акцентът трябва да пада върху храните с растителна основа, особено бобовите храни. Ползата им в борбата срещу сърдечно-съдовите заболявания и диабета е научно доказана, а освен всичко, те ще ви помогнат да поддържате и стройна фигура.

Диета без глутен

В супермаркетите се предлагат огромни количества преработени безглутенови храни.Тези продукти могат да съдържат добавена рафинирана захар, преработени брашна и нишесте (като например оризово брашно, които повишават кръвната захар, а това може да доведе до увеличаване на теглото.

Винаги проверявайте съставките!

Сурова храна (диета)

Полезните свойства на агаве вече са развенчани от науката. Продуктът съдържа повече фруктоза (плодова захар), отколкото дори глюкозо-фруктозния сироп - HFCS. Преработката на големи количества фруктоза натоварва черния дроб така, както го натоварва метаболизирането на големи количества алкохол.  Избягвайте тази съставка, доколкото е възможно, за да останете слаби.

Веганска диета

Фалшивите месни продукти често съдържат соев протеин (изолат), който е обработван със силно токсичен хексан (нефтен разтворител).

Стойте далеч от тези измислени индустриални продукти, пълни със съмнителни добавки.

Средиземноморска диета

Все повече се говори и акцентира върху ползите от консумацията на органични храни, но с това се засилва и възможността да се сблъскате с повече вредни синтетични химикали. В някои случаи например зехтинът е примесен с по-нискокачествени масла и това поражда съмнения за неговата автентичност.

Източник на информацията: www.foodbabe.com