Блог

Да обличаш детето си с еко дрехи е само мода?

Да обличаш детето си с еко дрехи е само мода?

Детските дрехи от екологичен памук навлизат и в България. Все повече майки предпочитат да слагат дрешки от екологичен памук до кожата на своето бебе. За всички, които ще се чудят каква е разликата между „обикновените” и екологично чистите дрехи ще обясним накратко:

Масовата практика на отглеждане на памука в света включва широко използване на големи количества отровни химикали (пестициди, хербициди, инсектициди), „защото памукът не се яде”. В отглеждането на органичен памук се използват само натурални торове (например кравешка тор и урина), за запазване на плодовитостта на памука се прави ротация на растенията. Полученият натурален памук е по-здрав, но и същевременно по-мек. Дрехите, изработени от органичен памук не дразнят кожата и не предизвикват алергии. Затова те са особено подходящи за бебета и деца, а също и за хора с чувствителна кожа.

Когато избирате детски и бебешки дрехи от сертифициран 100% органичен памук е важно да сте сигурни, че купувате наистина екологичен продукт, сертифициран по международните стандарти GOTS. Затова, не без значение е и багренето на детските дрехи от органичен памук да става с екологични бои.