Блог

Защо Nestlé е най-критикуваната марка през 2019-та?

Защо Nestlé е най-критикуваната марка през 2019-та? Лого: https://wallpapercave.com/nestle-wallpapers

Компанията Nestlé е непрестанно изложена на критики от страна на различни активистки групи и крайни потребители по множество причини и някои от ключовите проблеми, допринесли за тези критики през годините, включват:

Nestlé практики за бутилиране на вода

Nestlé е критикувана за своите практики за бутилиране на вода в райони, изправени пред значителен проблем с недостиг на вода. Активисти твърдят, че Nestlé добива вода от региони, страдащи от недостиг на вода и продава тази вода, разбира се, за печалба. Това води като цяло до опасения относно въздействието върху местните екосистеми и съмнения относно наличието на водни ресурси за местните жители.


Nestlé § адаптираните млека за кърмачета

Името на Nestlé участва и в противоречия, свързани с пускането на пазара на храни за кърмачета. През 70-те години на миналия век имаше международен бойкот срещу Nestlé поради обвинения, че компанията агресивно рекламира своята формула за кърмачета в развиващите се страни, което води до намаляване на кърменето и съответно - до здравословни проблеми при бебетата.


Nestlé използва детски труд във веригата за доставки на какао

Подобно на много други корпорации за храни и напитки, Nestlé е изправена пред обвинения в използването на детски труд и неетични практики във веригата си за доставки на какао. Компанията беше обвинена, че не полага достатъчно усилия за предотвратяване използването на детския труд в производството на какао, особено в страните от Западна Африка.


Nestlé - източник на палмово масло

Компанията Nestlé е критикувана заради снабдяването си с палмово масло и използването на суровината като основна съставка в много от продуктите си. Производството на палмово масло се свързва с обезлесяване, унищожаване на местообитания и дори нарушаване на човешките права. Активистите твърдят, че Nestlé трябва да подобри практиките си по веригата за доставки, за да осигури устойчиво и етично снабдяване със суровини.


Nestlé - маркетинг на нездравословни продукти

Някои активистки групи критикуваха Nestlé за маркетинга на нездравословни продукти, особено тези с високо съдържание на захар, сол и мазнини. Тази критика често е свързана с опасения относно нарастващите нива на затлъстяване и свързаните с това здравословни проблеми.


Nestlé - (не)етични бизнес практики

Nestle беше подложена на проверка за цялостните си бизнес практики, включително въпроси, свързани с прозрачността, корпоративната социална отговорност и спазването на етичните стандарти. Активистите често призовават за повишена отчетност и отговорност от страна на компанията.


Важно е да се отбележи, че критиката към големите корпорации е огромна и в различни посоки, като често включва сложни въпроси, свързани с бизнес практиките, етиката и устойчивостта. Различни активистки групи и отделни лица се съсредоточават върху отделни и конкретни аспекти от дейностите на компанията, допринасяйки за набор от критики срещу бранда. Nestle, в отговор, предприема различни стъпки за справяне с някои от тези опасения и критики, чиято цел е да подобри корпоративните си практики. Част от декларациите и изявленията биха могли да се прочетат в корпоративния сайт на Nestlé, в секция Sustainability (Устойчивост).

Nestle бранд категории
Nestle brands categories


Класацията Brands Most Criticised by Activist Groups I 2019 вижте тук:
Световна класация Brands Most Criticised by Activist Groups I 2019


ВИЖТЕ ОЩЕ:
>>> За лошата репутация на картофите
>>> Здравословни храни през 2024-та година